22 Aralık 2015 Salı

Irkçı anlayış ırkların eşitliğine inanmaz

A. Hitler

DOĞANIN ARİSTOKRATİK PRENSİBİ

Kana ve ırka karşı işlenmiş günah, bu dünyanın asli günahıdır ve kendisini buna vakfetmiş insanlığın sonuna damgasını vuruyor. (…)

(…) Irkçı anlayış, insanlığın farklı  ilkel ırk değerlerinin yerini alıyor ve ilkesel olarak; devleti sadece insan ırkının mevcudiyetini canlı tutan bir amaç olarak görüyor. Irkçı anlayış hiçbir şekilde ırkların eşitliğine inanmaz, aksine onların farklılıklarına, az ya da daha çok değerli olduklarına inanır. Bu bilgi ona, en iyinin ve en güçlünün zaferinin desteklenmesi, kötülülerin ve zayıfların elenmesi zorunluluğunu gösteriyor. Irkçı anlayış böylece doğanın aristokratik prensibinin hakkını veriyor ve varlıkların seviyelerinin son derecesine kadar bu kanuna inanıyor. Sadece ırk değerleri arasındaki farklılıkları görmüyor aynı zamanda birey değerlerinin farklılıklarını da görüyor.

insanlığın mevcudiyeti için ilk şart. Irkçı anlayış kendinden daha üstün bir ırkın yaşamı için tehlike oluşturan başka  bir ırkın varolma hakkını tanıyamaz. Zira kölelerin torunları tarafından işgal edilmiş, melezleştirilmiş dünyada bütün   insani güzellik, soyluluk kavramları ve insanlığın ideal geleceğe olan tüm umutları tamamen kaybolacaktır. Kültür ve medeniyet, bu kıtada, ayrılmaz bir şekilde Ari ırkının mevcudiyetine bağlıdır. Ari ırkının kaybolması ya da azalması bu dünyaya barbarlığın gölgesini getirecektir.


A. HİTLER, Mein Kampf.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder